2011.09.23. -

Plakátjaim a VIZUÁLIS KÖRNYEZETSZENNYEZÉS című kiállításra

My posters to the Visual Pollution exibithion

Plakátjaim a VIZUÁLIS KÖRNYEZETSZENNYEZÉS című kiállításra

 2011.09.23. -

VIZUÁLIS KÖRNYEZETSZENNYEZÉS - A Magyar Plakát Társaság kiállítása

Visual Pollution - Exibithon of Hungarian Poster Association

VIZUÁLIS KÖRNYEZETSZENNYEZÉS - A Magyar Plakát Társaság kiállítása

(MTI) A kifejezetten a nagykanizsai Magyar Plakát Ház kiállítására készült művekről Pinczehelyi Sándor azt mondta: rádöbbentésnek, figyelemfelhívásnak szánják az alkotók műveiket, reflektálni szeretnének azokra a nap mint nap látott és szinte már megszokott rossz látványmegoldásokra, amelyek az utcákon feltűnnek. Zömmel fotók jelentik a művek alapjait, felvillantva egy-egy rosszul megírt utcai feliratot vagy bemutatva a szemünk elé táruló vizuális környezetszennyezést.
 
A nagykanizsai tárlatot még az év elején hirdették meg tagjaik között, de meghívtak olyan tehetséges fiatalokat is, akik nem tagok. Az a céljuk, hogy a 25 évestől a 85 évesig minden korosztály képviselje magát, szükség van a tehetséges fiatalokra – mutatott rá.
 
A Magyar Plakát Házban pénteken délután nyíló tárlaton húsz művész csaknem harminc alkotása lesz látható a bemutatóterem egyik felében. A másik oldalon az MPT tagjainak elmúlt évtizedekbeli munkáiból válogatnak fejenként két-három művet. Ez egyfajta bevezetője is annak a kiállítás-sorozatnak, amely a tervek szerint jövőre indulna Nagykanizsán, s évente három-négy alkotó műveiből nyújtana válogatást.

© Forrás: kultúra.hu