2011.05.27. - nol.hu

VONALASAN

LINEAR

VONALASAN

"Gál Krisztián nem tesz igazságot a teremtés mítoszai között, saját lényeivel népesíti be inkább.

Gál Krisztián tervezőgrafikus, aki az autonóm grafika világában is otthon van. A rend és a logika éppúgy része a világának, mint az automatizmus és az expresszivitás. A vonal az ő kezében van, a vonalzó azonban, az ösztönök hatására, éppen hiányozhat is.

Gál Krisztián az ige és a rend világát mintázza képein. Nem tesz igazságot a teremtés mítoszai között, saját lényeivel népesíti be inkább. A tervezőgrafikában a személyeset keresi, a káoszból induló munkákban pedig a rend esztétikáját. Sokan lemondanak ma az esztétikáról – mondja, de neki éppen az a feladata, hogy a két grafikai világ közötti hídon szolgáljon. Aki képeket néz, értelmet keres, párhuzamokat és felismeréseket. A művész pedig a tudattalanban, az absztraktban is meg akarja tartani a munkái jelentését. Az elméleti munka és a rajz elkészítése nem válik külön, a teljes embert igénybe veszi mindkettő.

A kiállítást Krzysztof Ducki nyitotta meg, akinek munkáira és szellemiségére Gál példaként tekint. A Magyar Plakát Társaságban, kollégáival végzett munkáját pedig olyan missziónak tekinti, amivel a magyar plakát erejét meg lehet tartani a jelen vizuális káoszának idején is."

© Forrás: nol.hu - Balog József | Népszabadság | 2011. május 27.2011.05.14. -

LOGOSZ ÉS KÁOSZ KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

LOGOS AND CHAOS - Exibithion opening

LOGOSZ ÉS KÁOSZ KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓ

Jó hangulatú volt a kiállítás a Budapesti Cervantes Intézetben, melyet Krzysztof Ducki grafikusművész nyitott meg. A kiállításról Siklósi Zoltán készítette az itt látható filmet.

 


 

2011.05.13. - GK

diskriminace/diskrimination - Prágai plakát biennálé 2010

diskriminace/diskrimination - Poster Biennale Praga 2010

diskriminace/diskrimination - Prágai plakát biennálé 2010Több infó (Pága)

Több infó (Pécs)


2011.05.06. -

LOGOSZ ÉS KÁOSZ - Kiállítás a Cervantes Intézetben

LOGOS AND CHAOS - Exibithion in Cervantes Institute Budapest

LOGOSZ ÉS KÁOSZ - Kiállítás a Cervantes Intézetben

Az idei anyag egyrészről folytatása a tavalyi gondolatoknak, másrészt a játék tovább folytatódik: "Húzom a vonalat és minden pillanat mást szül, a pillanat mint a folyó, mint egy motívum, ami állandónak tűnő, de mindig változó. A sematizálás a próbálkozás pillanatában értelmetlenné válik. Csodás játék az idővel. Az automatizmus közbeni rátalálás, teremtés, improvizáció. Egyensúlyozás a logosz és káosz között."

A kiállítást Krzysztof Ducki grafikusművész nyitja meg.

2011. május 12. 18.00 óra
Cervantes Intézet
1064 Budapest, Vörösmarty u. 32.