2010.07.14. - muvesz-vilag.hu

READY FOR THE SUN - Gereben Zita lemezborítója

READY FOR THE SUN - CD cover for Gereben Zita

READY FOR THE SUN - Gereben Zita lemezborítója

Kritika Gereben Zita - Ready For The Sun című lemezéről (idevonatkozó részlet)

Jazz – kizárólag haladóknak!

"Nem szokásom panaszkodni, de amikor először hallgattam végig Gereben Zita legújabb műalkotását, azonnal éreztem, hogy lemezkritikusi pályafutásom eddigi talán legkomolyabb kihívása előtt állok. Ám mint az majd a későbbiekben kiderül, a feladat egyszerre megtisztelő is. Lássuk a részleteket!
Az utóbbi évek egyik garantáltan legszebb, legízlésesebb lemezborítóját tartom a kezemben. Az album grafikai megjelenítéséért Gál Krisztián volt a felelős, aki egy olyan produktumot tett le az asztalra, hogy akár a nagynevű, nemzetközileg elismert cover designerek is fordulhatnának hozzá néhány szakmai tanácsért. Ha legközelebb lemezborítóra lesz szükségem, már tudom, merre kell indulnom.
A lemez a mostanában egyre divatosabb háromfelé hajtható, karton-műanyag kombináció tokot kapta. Csodálatos pasztellszínek jellemzik, a korong, és annak háttere tökéletes összhangban van egymással. A frontoldalon a művésznő portfólióba illő, visszafogott fotója, neve, és az album címe: Ready For The Sun. Semmi fölösleges sallang, hivalkodás. De az nem is illene a műfajhoz, és ezt a tényt a designer kiválóan felismerte. Belül is csak a legfontosabb információk, az előadók felsorolása és a stáblista, valamint egy szintén nagyon igényes szövegmelléklet, amelyben Zitát további hét fotón is megcsodálhatjuk.
A művésznő az albumot az utolsó lapon a családjának ajánlja. Na, én meg mindenkinek...

M.S."

Forrás: http://www.muvesz-vilag.hu/muzsika/hirek/155672010.07.10. -

CHOPIN-ZENE-LISZT - PLAKÁT KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ

CHOPIN-ZENE-LISZT - Poster exibithion opening

CHOPIN-ZENE-LISZT  - PLAKÁT KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ


2010.07.10. -

CHOPIN-ZENE-LISZT Plakátkiállítás

CHOPIN-MUSIC-LISZT Poster exibithion

CHOPIN-ZENE-LISZT PlakátkiállításA budapesti Lengyel Intézetben 2010. július 20-án kerül sor a korábban meghirdetett Chopin-Zene-Liszt plakátpályázatra beérkező 17 legkiemelkedőbb pályamunkát prezentáló kiállítás megnyitójára. A tematikus plakátkiállítás 2011-ben a varsói Magyar Kulturális Intézetben is bemutatkozik majd.

A kiállítók névsora:
Varga Gábora Farkas, P. Szatmáry István, Marcin Markowski, Klaudia Kost, Gál Krisztián, Tóth Tamás, Baráth Dávid, Gyárfás Péter, Orosz István, Tegze Judit, Tongori Szilvia, Radosław Łukaszewicz, Gyárfás Gábor, Gárdony Sándor, Keresztes Dóra, Felvidéki András Ducki Tomek.

Szervezők:
• Magyar Plakát Társaság
• budapesti Lengyel Intézet
• varsói Magyar Kulturális Intézet
• krakkói Dydo Poster Collection Galéria

Időpont: 2010.07.20. kedd, 18.00
Helyszín: Lengyel Intézet (Bp., VI. Nagymező u. 15.)


2010.07.02. -

CHOPIN-ZENE-LISZT PLAKÁTPÁLYÁZAT

CHOPIN-ZENE-LISZT - Poster Competition

CHOPIN-ZENE-LISZT PLAKÁTPÁLYÁZAT

"Tájékoztatjuk, hogy a zsűribizottság tagjai: Árendás József, Arkadiusz Berna¶, Krzysztof Ducki, Krzysztof Dydo és Gordon István az alábbi nevezők pályamunkáit ítélte a legjobbaknak:

Baráth Ferenc, Gál Krisztián, Ryszard Kajzer

A pályázat utáni kiállításra (melyre a budapesti Lengyel Intézetben valamint a Varsói Magyar Intézetben kerül majd sor) a zsűri a következő szerzők munkáit hívta meg: Varga Gábora Farkas, P. Szatmáry István, Marcin Markowski, Klaudia Kost, Gál Krisztián, Tóth Tamás, Baráth Dávid, Gyárfás Péter, Orosz István, Tegze Judit, Tongori Szilvia, Radosław Łukaszewicz, Gyárfás Gábor, Gárdony Sándor, Keresztes Dóra, Felvidéki András és Ducki Tomek.

Minden résztvevőnek köszönjük és gratulálunk!
A kiállítás megnyitója: 2010. 07. 20-án, 18.00 órakor lesz.
Sok szeretettel várunk mindenkit!

Takács Małgorzata
pályázati titkár"